Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011



Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μου Έκθεση.


Να σας προτείνω όμως να μην παραλείψετε να επισκεφτείτε
 το συνδεδεμένο εδώ Blog, του
ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,

έχει συμπληρωθεί με κάποιες αλήθειες τις οποίες
πρέπει να μάθει όποιος θέλει να έχει αντικειμενική
άποψη και σωστή πληροφόρηση.
Αλλά και το άλο, του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων που είναι
 κ' αυτό εδώ, είναι ιστορικό, κάντε του μια επίσκεψη. 
Και κάτι ακόμη:
  


Πρώτα όμως θα Αναρτήσω μια επιστολή του Πασίγνωστου φιλόσοφου και συγγραφέα κ.  ΝΊΚΟΥ  ΔΉΜΟΥ σχετικά με τα βιβλία μου και εμένα σαν συγγραφέα:     



                 


              Στη συνέχεια , δυο  λόγια σαν   εισαγωγή:             
           Θα βρείτε εδώ με χρονολογική σειρά τα οκτώ  
                    βιβλία μου, που είναι τα πιο κάτω:

Πρώτο: «ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ» εκδόσεως 1992. Σ’ αυτό Περιγράφω
 ένα απίστευτο εθελοντισμό 30 και χρόνων, στα πλαίσια του οποίου φτιάξαμε:
Τα λιμενικά έργα στο Καψάλη και συμβάλαμε αποφασιστικά στα ίδια έργα Αγ. Πελαγίας και Πλατείας άμμου. Έτσι ανοίξαμε διάπλατα την πόρτα του νησιού.

 Φέραμε τους πρώτους τουρίστες και τα πρώτα 26 δίκλινα ενοικιαζόμενα δωμάτια και με τον τρόπο αυτό γνωρίσαμε στο νησί το ενοικιαζόμενο από το οποίο σήμερα το νησί ευημερεί.

 Ανακαλύψαμε το ζεύγος Λιβανού που μας έφτιάξαν την καινούρια αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου την οποία εγκαινιάσαμε το 1972.

Ιδρύσαμε τον Ερασιτεχνικό Θίασο Κυθήρων με τον  οποίο παρουσιάσαμε αρκετά έργα από 1963 έως 1970. Τα έσοδα   προσφέραμε κυρίως στα λιμενικά έργα και σε άλλους κοινωφελείς σκοπούς.
 Ιδρύσαμε το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων το 1968, ο οποίος ανέδειξε Τσιριγωτάκια σε πρωταθλητές Ελλάδας και μέλη της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας, κυρίως όμως,  μάθαμε πάνω από τρεις χιλιάδες παιδιά σωστό κολύμπι. Ο όμιλος συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα. Για τις πρωτιές και τους θριάμβους του Ν.Ο.Κ. για δώδεκα ολόκληρα χρόνια όλα τα περιοδικά και οι εφημερίδες της Ελλάδας έγραφαν τα καλλίτερα, για το νησί και το Ναυτικό μας Όμιλο και έτσι έγινε το ως τότε άγνωστο νησί μας  πασίγνωστο.
     Το βιβλίο ουσιαστικά είναι άλμπουμ , γιατί είναι
         γεμάτο από φωτογραφίες και αποκόμματα
      εφημερίδων που επιβεβαιώνουν τα απίστευτα.

Δεύτερο: «ΈΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΚΥΘΗΡΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» μια όσο γίνετε πιο πλήρης περιγραφή του νησιού μας κατά τη διάρκεια του Αιώνα που πέρασε,(1900). Περιλαμβάνει κεφάλαιο με τίτλο πόλεμος, κατοχή, Εθνική Αντίσταση, Απελευθέρωση και πολλές άλες πληροφορίες για τον τόπο μας, του περασμένου Αιώνα.
Και του παρόντος βιβλίου έχω αναρτήσει πολλές σελίδες όπως, αναφορά στα ελαιοτριβεία, πολλά για τον ηλεκτρισμό στο νησί πριν από τη ΔΕΗ, αλλά και επί ΔΕΗ, όπου περιλαμβάνω λεπτομέρειες για τον εξηλεκτρισμό του νησιού και πολλά άλλα ιστορικά στοιχεία. Να σημειώσω εδώ ότι προ ΔΕΗ, στο νησί υπήρχαν τρεις μικρές επιχειρήσεις συνολικά 300 πελάτες ηλεκτροδοτούμενοι. 250 Χώρα- Καψάλη, 25 Ποταμό και άλλοι 25 Κοντολιάνικα- Τσικαλαρία- Φατσάδικα- Λιβάδι. Από την ώρα που ήρθε η ΔΕΗ ( αρχές 1963) και σε διάστημα μιας πενταετίας, με ίδιες δυνάμεις, με το ντόπιο προσωπικό, βάλαμε περίπου δυο χιλιάδες στύλους και εγκαταστήσαμε 120 χιλιόμετρα δίκτυα. Ηλεκτροδοτήσαμε δε όλα τα πιο μεγαλύτερα χωριά του νησιού και τους πελάτες τους πήγαμε 3.500. Αλλά και πολλά ακόμη σημαντικά ιστορικά στοιχεία περιέχει το βιβλίο στις 200 και σελίδες του κι’ αυτό σχήματος  Α4.

Θα προσθέσω εδώ μια κουβέντα του αγαπητού καθηγητή Γ. Κασιμάτη ο οποίος, 
μου είπε κάποτε:

«Μανώλη τα βιβλία σου έχουνε πολύ μεγάλη αξία όμως αυτή θα φανεί ύστερα από κάποια χρόνια»!!!

Τρίτο μου βιβλίοΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Μια περιγραφή κάποιων ταξιδιών στα Ελληνικά νερά του πιο πάνω σκάφους, του οποίου ήμουν και πλοίαρχος, για 18 ολόκληρα χρόνια, από το 1978 έως το 1996. (Διάφορες αρκετά ενδιαφέρουσες θαλασσινές περιπέτειες).


Μην παραμελήσετε να το επισκεφτείτε, θα δείτε πολλές φωτογραφίες από τα νησιά μας και τα ταξίδια μας, οι οποίες δεν ήτανε δυνατόν να περιληφθούν στο βιβλίο.
Είναι ένα οδοιπορικό στα Ελληνικά νερά πολύ ενδιαφέρον.


Τέταρτο: «ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ»  περιλαμβάνει την αλήθεια για την Εθνική Αντίσταση 1941-1944, στο νησί και στην ευρύτερη Ελλάδα. Θα δείτε εδώ και αυτού του βιβλίου αρκετές σελίδες παρμένες οι περισσότερες απο αξιόλογα βιβλία τρίτων συγγραφέων. 


Πέμπτο: Τα «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ» περιλαμβάνει περίπου 80 τσιριγώτικα και δέκα κρητικά πικάντικα ανέκδοτα.

Έκτο: Το βιβλίο "ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ η κατάρα του τόπου μας" (γράφω μόνο αλήθειες, μακάρι να διαβαστεί και να μας βάλει μυαλό).

Έβδομο: «Η  ΕΛΙΑ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΛΙΟΤΡΙΒΙΑ  ΣΤΑ  ΚΥΘΗΡΑ» και εδώ πολύ ντοκουμέντο και πολύ Φωτογραφία

Όγδοο: Το «ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» Γράφω για το Κρασί και το Αμπέλι από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας, με πολύ αναφορά στο νησί μας.

Ακόμη η εκθεση- ιστοσελίδα- περιέχει φωτογραφικά: Την πρώτη προσγείωση στο νησί το 1971 με σειρά από αρκετές έγχρωμες φωτογραφίες. Τοπία του νησιού μας και αρκετά ακόμη ενδιαφέροντα νομίζω στοιχεία για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου